Waar is Aspivenin voor?

Waar is Aspivenin voor?

Wees met Aspivenin voorbereid op bijen, spinnen, muggen en andere insecten die je als een maaltijd beschouwen of zich tegen je zullen verdedigen met een scala aan giftige wapens.

Op deze pagina leer je meer over de verschillende soorten insecten waarbij je Aspivenin kunt gebruiken.

Bijensteken

Bijen zijn van nature niet agressief, tenzij ze bedreigd worden. Hun angel met weerhaken wordt tijdens het steken afgescheurd en blijft in de wond achter met het gifzakje dat het gif blijft verspreiden.

De Aspivenin Uitzuigpomp is zeer effectief tegen infecties door insectensteken, maar in ernstige gevallen is het belangrijk om medische hulp in te roepen.

Bij het gebruik van Aspivenin op bijensteken is het belangrijk om eerst de angel verwijderen, zodat het gif gemakkelijker kan worden geëxtraheerd.

Muggenbeten

Hoewel muggenbeten voor sommigen slechts irritant zijn, kunnen ze voor veel mensen een ernstig gezondheidsprobleem vormen. Vooral kinderen kunnen beten vervelend vinden en er bestaat altijd de mogelijkheid dat ze worden blootgesteld aan een virus of ziekte die door een insect wordt overgedragen, zoals knokkelkoorts, malaria, gele koorts, et cetera (al de kans in Nederland hiervoor klein is). Aspivenin verwijdert zachtjes de irriterende stof en de noodzaak voor het lichaam om ertegen te vechten, en brengt onmiddellijk verlichting op de getroffen plek. Sta er versteld van hoe snel het werkt.

Mierenbeten

Mierenbeten zijn zelden gevaarlijk, maar ze zijn irritant en zeer onaangenaam. Sommige tropische soorten kunnen sterke of zelfs ernstige reacties veroorzaken, zoals de vuurmier die bijt en vervolgens gif spuit in de wond die hij heeft gemaakt.

De Aspivenin Uitzuigpomp is in samenwerking met Apothekers zonder Grenzen in het Amazonegebied van Ecuador in de praktijk getest en heeft bewezen effectief te zijn tegen de gevolgen van onder andere reuzenmierenbeten.

Schorpioenensteken

Schorpioenen zijn vooral actief in het begin van de nacht wanneer ze op jacht gaan. De gevolgen van schorpioenensteken kunnen variëren. In de meeste gevallen is het belangrijkste symptoom een zeer intense pijn gedurende 12 tot 24 uur, soms gepaard gaand met zweten, beven, kolieken of misselijkheid.

Het risico op overlijden bestaat vooral bij kinderen en jonge adolescenten. De Aspivenin Uitzuigpomp zal het geïnjecteerde gif extraheren en onmiddellijk de pijn en het ongemak verlichten.

Slangenbeten

Slangenbeten zijn altijd ernstig en kunnen dodelijk zijn. De meningen over de juiste behandeling van slangenbeten lopen uiteen en er wordt zowel voor als tegen het verwijderen van het gif geadviseerd. Vroegtijdig ingrijpen kan echter het verschil uitmaken tussen overleven of niet. In laboratorium- en veldproeven is gebleken dat de Aspivenin Uitzuigpomp aanzienlijke hoeveelheden slangengif verwijdert wanneer hij onmiddellijk na een beet wordt gebruikt. De beetzone moet worden geïsoleerd met een tourniquet en er moet zo snel mogelijk medische hulp worden verleend.

Spinnenbeten

Elke spin is giftig, maar een zeer klein aantal soorten is echt gevaarlijk. In het algemeen veroorzaakt de inenting van hun gif een pijnlijke ontstekingsreactie, maar er kunnen ook ernstiger effecten optreden. Aspivenin is een goede doeltreffende eerste interventie bij spinnenbeten.

Wespensteken

Wespennesten kunnen zich onder de grond bevinden of vastzitten in bomen, op zolders of op daken. Er kunnen wel 10.000 wespen in een nest zitten. Net als de bij, is hun giftig instrument een legboor, een orgaan dat eitjes legt. Omgevormd tot een angel met gifklieren, dient het om een prooi te verlammen voor voedsel of voor zelfverdediging.
De Aspivenin Uitzuigpomp is zeer effectief tegen de gevolgen van wespensteken en andere steken.

Zandvliegbeten

Zandvliegen, muggen, zwarte vliegen en paardenvliegen zijn door hun bijtgedrag zonder twijfel een van de grootste plaagdieren voor mens en warmbloedige dieren in de regio. Het volwassen vrouwtje is een agressieve bloedzuiger en het komt vaak voor dat slachtoffers door meer dan één zandvlieg tegelijk worden gebeten en de beten kunnen pijnlijk en irriterend zijn. Zandvliegen hebben geen medische betekenis, aangezien ze voor zover bekend geen ziekteorganismen bij zich dragen. Aspivenin is doeltreffend om snel het ongemak te verlichten dat veroorzaakt wordt door één of meer zandvliegbeten.

Cover voor
Aspivenin doosje en pompje